Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

Mark Graban in de keuken ?

Gepost 2015/05/28

Ik ben dol op koken en ik ben de “chef-kok” thuis. Mijn vrienden die weten dat ik een Lean-aanhanger ben vragen mij soms (met een glimlach):  “Pas je 5S ook toe in je keuken” en om mij te sarren: “Gebruik je ook etiketten op het keukengerei?” of “Heb je op het aanrecht ook tape geplakt om aan te geven waar alles moet staan?” Dan is het antwoord: NEE en ik zie ook niet in waarom iemand zou willen.  ... Maar als dit je het leven makkelijker maakt, moet je het zeker niet nalaten!!.

Lees de rest van deze post »

Wij moeten omdenken

Gepost 2015/05/27

“Wij moeten omdenken: Wij hebben routines, die we vele jaren geleden gebouwd hebben en die hebben we nooit herijkt… In de zorg is men weinig of traag bereid om grote veranderingen door te voeren”  Aldus Hans Meij directeur Amphia ziekenhuis Breda in een interview vandaag op radio 1 naar aanleiding van zijn pleidooi “Blijf uit het ziekenhuis – liggen is dodelijk”

 

 

CEO Greg Jacobson met Chris Burnham over Lean Leadership.

Gepost 2015/05/22

Een introductie

 

Greg had geen sensei of een Leanmentor. Hij las een kopie van Masaaki Imai’s boek over Kaizen en ging aan de slag. In dit interview vertelt Greg over zijn ervaring met het continu verbeteren bij het Vanderbilt University Medical Center.

Luister naar het interview.

 

Lees de rest van deze post »

Fixing Healthcare from the Inside, Today

Gepost 2014/07/29

Hoe kan de gezondheidszorg ervoor zorgen ervoor dat de kwaliteit van hun dienstverlening past bij hun kennis en aspiraties?  

Een aantal ziekenhuizen en klinieken hebben ontdekt hoe de processen en de werkzaamheden te verbeteren teneinde levens en geld te besparen. 

Lees de rest van deze post »

Interview met Greg Jacobson

Gepost 2014/07/14

Het Process Excellence Network interviewde de mede-oprichter en Chief Product Officer van KaiNexus,  Greg Jacobson.

Het Process Excellence Network is een wereldwijde gemeenschap voor proces-professionals, bedrijfsleiders en managers die hun organisaties willen  verbeteren door middel van proces-en Operational Excellence. 

Lees het interview, of luister naar de Podcast

Lees de rest van deze post »

Betrokken medewerkers: de sleutel tot succes

Gepost 2014/06/27

Volgens het Amerikaanse management Consultancy bureau Gallup presteren organisaties met betrokken medewerkers beduidend beter (+202%) dan bedrijven met medewerkers die zich niet betrokken voelen bij de organisatie.

Een onderzoek in de VS onder 1500 werknemers wijst uit dat 71% van de ondervraagden zich niet betrokken voelt bij de organisatie waar ze werken (Dale Carnegie survey). Het creëren van betrokkenheid hoeft niet moeilijk te zijn, het vereist echter wel actie.

 

8 ideeën om de betrokkenheid van werknemers te verhogen:

Lees de rest van deze post »

De ideeënbus: funest voor ideeën.

Gepost 2014/06/11

Waarom ziet de ideeënbus eruit zoals hij eruit ziet? Een kleine kist met een opening aan de bovenkant. Waarschijnlijk omdat die zo geconstrueerd is. De constructie zegt iets over de werking: Ideeën, suggesties feedback en klachten zijn welkom!

En verder niets….

Laten we eerlijk zijn: iedereen vindt een ideeënbus  op de dag van de introductie een geweldig initiatief. In de rondgestuurde memo staat iets in de trant van: "Wij waarderen uw input en horen graag van u hoe we kunnen verbeteren."  En daar blijft het bij.

Lees de rest van deze post »

Reacties op groeidebat

Gepost 2014/05/28

Het einde van de recessie doet niets af aan de actualiteit over groei.

In het FD werd gereageerd op het interview in januari met hoogleraar Lex Hoogduin. Een aardige reactie van Willem Scheepers.

 

Scheepers besluit zijn reactie als volgt: 

"Wat je hier leest is het Kaizen principe, in de basis een natuurfilosofie die je aanzet tot continue ontwikkeling en continue verbetering. Het is een aanpak die begint met: het Investeren in Mensen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lex Hoogduin 

Lees de rest van deze post »

Verbod op het gebruik van mobiele telefoons bij Boeing: een reactie

Gepost 2014/05/21

"Natuurlijk kunnen mobiele apparaten helpen om de veiligheid en de productiviteit te verbeteren."

Dit is de reactie van Mark Graban op een artikel over het gebruik van mobiele apparaten bij Boeing (Boeing limits workers' use of smartphones, iPods)

“De KaiNexus iPhone app en de functie om via een Android ideeën en problemen te melden zijn nuttige instrumenten voor het rapporteren van problemen, risico's en kansen voor verbetering van de werkplek.”

Lees de rest van deze post »

De resultaten zijn bekend!

Gepost 2014/05/15

Aan het woord is Suz Kaprich, consultant bij Kainexus, die onlangs een 100 day WorkOut succesvol

afsloot bij het Mary Greeley Medical Center, een ziekenhuis met 220 bedden in Ames, Iowa (USA).

“Tijdens de drie maanden hebben we met het team 54 Verbeterideeën doorgevoerd met het volgende resultaat:

 

• Het totale financiële resultaat van de 100 day WorkOut is $ 840.898

• $ 675.475 besparingen

• $ 49.080 extra inkomsten

• 5.209 uur tijdwinst ($ 116.343).”

Lees de rest van deze post »