CEO Greg Jacobson met Chris Burnham over Lean Leadership.

Gepost 2015/05/22

Een introductie

 

Greg had geen sensei of een Leanmentor. Hij las een kopie van Masaaki Imai’s boek over Kaizen en ging aan de slag. In dit interview vertelt Greg over zijn ervaring met het continu verbeteren bij het Vanderbilt University Medical Center.

Luister naar het interview.

 

Hoe het continu verbeteren mijn leven veranderde…

"Als je me had verteld na het afronden van mijn coschappen dat ik 10 of 12 jaar later de CEO van een softwarebedrijf zou zijn, dan had ik naar je gekeken alsof ik patiënten in de Spoedeisende Hulp had zien roken. Ik was altijd zeer geïnteresseerd in procesverbeteringen en het grappige is dat ik gedurende mijn coschappen nog nooit het woord procesverbetering heb horen vallen in het ziekenhuis. Na het lezen van  Masaaki Imai 's boek over Kaizen was ik er van overtuigd dat zaken anders aangepakt konden worden. Dit bepaalde mede mij toekomst”

De grootste fout die ik heb gemaakt? Het geloof dat het continu verbeteren eenvoudig in een organisatie te verwezenlijken is.

"Ik realiseerde me de enorme toepasbaarheid van procesverbetering in elke organisatie en zeker in de gezondheidszorg. Dus begon ik deze principes over te brengen aan mijn collega’s teneinde een continue verbeterprogramma bij VUMC op te starten. Vanuit de overtuiging dat we een systematiek nodig hadden om alle ideeen en de uitvoering daarvan te volgen en te delen ben ik een systeem gaan opzetten. De fout die ik hierbij maakte was om dit  zelfstandig te doen. "

"Gedurende drie jaar werkte ik ’s-Avonds en ’s-Nachts aan het systeem en probeerde gedurende de dag het ​​continu verbeteren in mijn organisatie te bevorderen. Dat leidde uiteindelijk tot het besef dat het succesvol ontwikkelen van een technologie die mensen verbindt en het continu verbeteren daadwerkelijk ondersteunt, een software-ontwikkelings discipline is.  Dat is de reden waarom ik de beslissing genomen heb om een ​​software bedrijf te starten, waar onze kernactiviteiten zich richtten op de ontwikkeling van dergelijke software.

Luister naar de Podcast: De impact van technologie op een continue verbetering